• Головна
  • Теми
  • Одесько-Кримський екзархат УГКЦ розбудовує власну структуру військового капеланства...

Одесько-Кримський екзархат УГКЦ розбудовує власну структуру військового капеланства

15.10.2010, 12:57
Одесько-Кримський екзархат УГКЦ розбудовує власну структуру військового капеланства - фото 1
До кінця 2012 року Центр Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ допомагатиме Екзархату розвивати власну структуру військового капеланства.

zbroya.jpgВ Одесі 14 жовтня 2010 року з нагоди Свята Покрову Матері Божої було підписано угоду про душпастирську співпрацю у сфері військового капеланства (душпастирства) між Курією Одесько-Кримського екзархату УГКЦ та Центром військового капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. На зустрічі з нагоди підписання угоди були присутні: владика Василь Івасюк, екзарх Одесько-Кримський УГКЦ, о. Степан Сус – голова Центру Військового Капеланства та о. Олександр Смеречинський, військови капелан Екзархату (м. Одеса).

Згідно з цією угодою, до кінця 2012 року Центр військового капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ допомагатиме Екзархату розвивати власну структуру військового капеланства.

Як йдеться у повідомлення Центру військового капеланства, з кожним роком все більше військовослужбовців, що вважають себе віруючими Української Греко-Католицької Церкви та проходять військову службу у частинах Військово-морських Сил України, внутрішніх військах, а також відновленому Одеському військовому інституті та Академії ВМС України ім. П. Нахімова, що знаходяться на території екзархату, виявляють бажання, щоби їх відвідував військовий капелан їхньої конфесії.

«Враховуючи те, що інститут військового капеланства активно розвивається в УГКЦ, ми не можемо залишити поза увагою тих військовослужбовців, які бажають, щоби військовий священик постійно був поруч з ними, не зважаючи на те, де б він не служив. Центр Військового Капеланства має добрий досвід у душпастирстві серед військових, тому надіємось із допомогою їх капеланів та спільною працею зробити добрі та плідні кроки для розвитку військового капеланства в Одесько-Кримському Екзархаті», – наголосив у своєму слові владика Василь Івасюк – екзарх Одесько-Кримський УГКЦ.