• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці набуває статусу міжнародного...

Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці набуває статусу міжнародного

07.09.2010, 16:20
Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці набуває статусу міжнародного - фото 1
«Бог і Україна» — таке гасло 2-го Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці, яке відбудеться 18-19 вересня. За словами підполковника Вадима Голуба, паломництво отримає статус міжнародного.

Зарваниця1.jpg«Бог і Україна» — таке гасло 2-го Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці, яке відбудеться 18-19 вересня. За словами підполковника Вадима Голуба, паломництво отримає статус міжнародного. Оскільки поряд з військовослужбовцями внутрішніх військ, Збройних Сил, Державної прикордонної служби, МНС та МВС до акції долучаться представники військових ординаріатів Польщі та Німеччини.

Це стало відомо після наради з питань організації заходу в управлінні Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України. Загалом, таке рішення ухвалили в лютому 2010 року на світовому з`їзді головних військових капеланів в Мадриді. Учасники заходу переглянули документальну стрічку про перше Всеукраїнське військове паломництво до відпустового центру УГКЦ на Тернопільщині.

Програма вересневої прощі, як повідомляє Укрінформ, передбачає спільний молебень до Пресвятої Богородиці, участь в панахиді за загиблими військовослужбовцями та покладанням вінків до пам`ятника «Загиблим за волю України», посвячення хоругв.

Біля джерела, де об`явилась Пресвята Богородиця, та храму на її честь гратимуть оркестри внутрішніх військ та Збройних Сил України. Військовослужбовці разом зі священиками також пройдуть Хресною дорогою зі свічками, візьмуть участь у Літургії. А завершаться заходи концертною програмою та нічними чуваннями при гуцульській ватрі.