• Головна
  • Новини
  • Військові капелани УГКЦ та УПЦ КП обговорили душпастирство в Севастополі...

Військові капелани УГКЦ та УПЦ КП обговорили душпастирство в Севастополі

25.06.2010, 11:56
Військові капелани УГКЦ та УПЦ КП обговорили душпастирство в Севастополі - фото 1
Ініціатором зібрання було керівництво військових частин Військово-Морських Сил України м. Севастополя.

Sevastopol.jpg.jpgw.jpgВАСТОПОЛЬ – У м. Севастополі, на території військової частини А4411 Військово-Морських Сил України, 23 червня відбувся круглий стіл за участю керівництва військових частин Військово-Морських Сил України та представників УГКЦ і УПЦ КП.

Мета зустрічі – розгляд питання майбутнього почергового служіння представників різних конфесій у новозбудованій каплиці на території військової частини. Також, місцевий капелан о. Микола Квич представив план лекцій та спільних заходів, з якими він буде систематично відвідувати військові частини.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, ініціатором зібрання було керівництво військових частин Військово-Морських Сил України м. Севастополя. Від УГКЦ участь взяли: керівник Відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України владика Михаїл (Колтун), заступник керівника Відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України о. Любомир Яворський, головний військовий капелан Одесько-Кримського екзархату о. Микола Квич та головний військовий капелан Сокальсько-Жовківської єпархії о. Зеновій Колтун.

На 2 липня заплановано посвячення військової каплиці, яка матиме назву покровителя моряків – св. Миколая. Саме цього дня випадає святкування дня Військово-Морських Сил України.

Владика Михаїл (Колтун) у своєму виступі висловив подяку керівництву військових частин за запрошення та підкреслив: «Ті речі, які ми з вами опрацьовуємо на екуменічній душпастирській раді при Міністерстві оборони щодо нашої співпраці, починаємо реалізовувати на практиці».