• Головна
  • Новини
  • Якщо із Одеси до Львова перевели Інститут сухопутних військ, значить на це були причини — архиєпископ УПЦ...

Якщо із Одеси до Львова перевели Інститут сухопутних військ, значить на це були причини — архиєпископ УПЦ

21.05.2010, 16:31
Якщо із Одеси до Львова перевели Інститут сухопутних військ, значить на це були причини — архиєпископ УПЦ - фото 1
Арихиєпископ Львівський та Галицький УПЦ Августин переконаний, що перед тим, як переводити Інститут сухопутних військ зі Львова до Одеси, потрібно добре обговорити це питання.

arh_avgustin_1.jpgЛЬВІВАрихиєпископ Львівський та Галицький УПЦ Августин, голова відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, голова Синодальної Богословської комісії Української Православної Церкви переконаний, що перед тим, як переводити Інститут сухопутних військ зі Львова до Одеси, потрібно добре обговорити це питання. «Питання переведення Академії сухопутних військ зі Львова до Одеси потрібно добре обговорити, а не просто висловлювати свої міркування», — наголосив владика.

За його словами, якщо із Одеси до Львова перевели Інститут сухопутних військ, значить на це були причини. «Я у це питання не заглиблювався. Не було потреби. Якщо ж таке питання постане, то варто провести серйозні обговорення з владою та військовими з цього приводу», — зазначив він у коментарі  для Zaxid.net.

Довідка:  Нещодавно до Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення Інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси звернувся митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ Агафангел (Саввін).

А губернатор Одеської області заявив , що до 1 вересня 2010 року Інститут переведуть до Одеси. Чиновник ініціює створення благодійного фонду, мета якого — зібрати 10 млн. грн, потрібних для переведення Інституту.

При Міністерстві оборони створення спеціальна комісія для розгляду питання перенесення Інституту зі Львова до Одеси.