• Головна
  • Новини
  • На параді до Дня перемоги духовенство представлятиме заступник голови Ради у справах душпастирства при Міноборони...

На параді до Дня перемоги духовенство представлятиме заступник голови Ради у справах душпастирства при Міноборони

07.05.2010, 17:25
На параді до Дня перемоги духовенство представлятиме заступник голови Ради у справах душпастирства при Міноборони - фото 1
Cпочатку планувалося запросити до участі у військовому параді 9 травня усіх 7 членів Ради у справах душпастирства при Міністерстві Оборони України (УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ, євангельських християн баптистів та мусульман).

exklusiv.gifparad.jpgКИЇВ – Завідувач сектора роботи з релігійними організаціями Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони Олександр Мельник у коментарі для РІСУ повідомив, що спочатку планувалося запросити до участі у військовому параді 9 травня усіх 7 членів Ради у справах душпастирства при Міністерстві Оборони України (УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ, євангельських християн баптистів та мусульман).

Зваживши на велику кількість гостей, в тому числі і закордонних, було вирішено направити запрошення на участь у параді лише голові Ради – архиєпископу УПЦ Августину (Маркевичу). За словами Олександра Мельника, оскільки архиєпископ Августин цими днями перебуває за межами України, то участь у параді від імені Ради у справах душпастирства при Міністерстві Оборони України візьме секретар Ради – священик Любомир Яворський (УГКЦ).

В рамках відзначення Дня перемоги також планується поминальний молебень за загиблими у II Світовій Війні. Як повідомили у секторі роботи з релігійними організаціями, поминальна молитва відбудеться біля могили невідомого солдата. Участь у ній візьме духовенство Києво-Печерської Лаври.

За словами Олександра Мельника, зараз сектор роботи з релігійними організаціями Департаменту гуманітарної політики Міністерства оборони готує Всеукраїнське паломництво представників збройних сил України 16-31 травня до Люрду – чудотворного місця Богородиці у Фрації.

Цьогоріч це паломництво розпочнеться з Крехова, де розташований Крехівський монастир, відомий декількома чудотворними іконами. У ньому візьмуть участь 65 військових – представники Збройних сил України, Міністерства Оборони, Міністерства Внутрішніх Справ, 25 курсантів військових навчальних закладів та представники громадськості. 26 травня у Ватикані запланована зустріч військових паломників з України з Папою Бенедиктом XVI.