• Головна
  • Новини
  • Голова Синодального військового відділу УПЦ благословив розрахунок Внутрішніх військ МВС України на участь у параді на честь Дня Перемоги...

Голова Синодального військового відділу УПЦ благословив розрахунок Внутрішніх військ МВС України на участь у параді на честь Дня Перемоги

04.05.2010, 10:45
Голова Синодального військового відділу УПЦ благословив розрахунок Внутрішніх військ МВС України на участь у параді на честь Дня Перемоги - фото 1
Біля сотні молодих воїнів після виснажливих тренувань перед парадом, присвяченим 65-й річниці Великої Перемоги, напередодні виявили бажання посповідатися та прийняти Святі Христові Таїни.

Avg-soldaty.jpgКИЇВ – Традиційно перед військовими парадами, на запрошення командування Внутрішніх військ МВС України, голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архиєпископ Львівський і Галицький Августин звершив Літургію у військовій частині, де проходить підготовку парадний розрахунок почесної варти Внутрішніх військ. Про це інформує офіційний сайт УПЦ.

Як йдеться у повідомленні, біля сотні молодих воїнів після виснажливих тренувань перед парадом, присвяченим 65-й річниці Великої Перемоги, напередодні виявили бажання посповідатися та прийняти Святі Христові Таїни. Літургія була звершена у похідному храмі Внутрішніх військ МВС України на честь святого Архистратига Михаїла, який з 1998 року розгортається там, де є потреба звершити будь-яке богослужіння для військовиків.

Владика Августин побажав воїнам з вдячністю Богові проходити своє служіння Батьківщині, а на параді бути особливо старанними та з честю представити свої війська.

Avg_kom.jpgПісля Богослужіння та традиційної спільної фотографії голова Синодального військового відділу мав коротку зустріч з новопризначеним командувачем Внутрішніми військами МВС України генерал-майором Володимиром Воробйовим, з яким обговорив шляхи подальшого співробітництва Церкви і Внутрішніх військ.

За повідомленням УНІАН, архиєпископ Августин проїхав на кабріолеті «Чайка» уздовж вишикуваних на Хрещатику більш як 2500 військовослужбовців та освятив і благословив їх на участь у параді 9 травня.