• Головна
  • Новини
  • Представники УПЦ МП разом з озброєними бійцями охоронної фірми “Стелс-1” взяли в облогу церкву на Київщини...

Представники УПЦ МП разом з озброєними бійцями охоронної фірми “Стелс-1” взяли в облогу церкву на Київщини

28.01.2020, 10:03
Представники УПЦ МП разом з озброєними бійцями охоронної фірми “Стелс-1” взяли в облогу церкву на Київщини - фото 1
У селі Морозівка під Києвом прибічники УПЦ МП з метою не допустити до єдиного в селі храму вірян ПЦУ поставили біля церкви озброєну охорону.

У селі Морозівка під Києвом прибічники (УПЦ МП з метою не допустити до єдиного в селі храму вірян ПЦУ поставили біля церкви озброєну охорону.

Про це у себе на Фейсбуці написав митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко, повідомляє Релігійна правда.

“Морозівська парафія Успіння Богородиці в юрисдикції Московського Патріархату, яку очолює священник Микола Брега, відзначилася сьогодні братською “гостинністю” по відношенню до своїх односельчан”, – зазначив владика Олександр.

Митрополит додав, що храм опинився “в облозі представників сумнозвісної охоронної фірми “Стелс-1”, незважаючи на його вимушену заяву, яку він зробив 25 січня у відповідь на вигадки представників Московського Патріархату про буцімто захоплення місцевого храму, які ті поширюють з метою дискредитації місцевої парафії ПЦУ.

“Ще вчора з уст настоятеля звучали слова про готовність до зустрічі та запевнення, що тітушок немає, а то парафіяни”, – нарікає митрополит Олександр.

Він також опублікував декілька світлин з місця подій.

На фото видно декілька охоронців з нашивками фірми “Стелс-1”.

Принаймні один з них озброєний – має на стегні кобуру чи то для пістолета, чи то для ножа.

Також в обмундируванні декількох охоронців помічені кийки.

Біля церкви був припаркований автомобіль з логотипом і контактними даними охоронної фірми “Стелс-1”.

Нагадаємо, що співзасновником охоронної фірми “Стелс-1” є диякон УПЦ МП В’ячеслав Павлів.

У лютому 2019 року СБУ проводила обшуки в офісах фірми і в квартирі диякона.

За даними СБУ, внаслідок незаконної діяльності групи охоронних компаній до держбюджету не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків. Під час обшуків правоохоронці отримали необхідні докази ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Крім цього, під час обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю і набої до неї.

Також встановлено зв’язок диякона УПЦ МП Павліва з російськими парамілітарними структурами, додали в СБУ.

За словами митрополита Олександра Драбинка, вже майже рік, як склалася нездорова релігійна ситуація в селі Морозівка Баришівського району.

“Громада що є в складі Московського Патріархату не допускає віруючих Православної Церкви України для звершення Богослужінь в місцевому Свято-Успенському храмі”, — наголошує митрополит.

Нещодавно ситуація загострилась після того, як місцевий священник УПЦ МП назвав загиблого кіборга “братовбивцею” і відмовився говорити з його родиною, яка прийшла до храму у 5-ту річницю оборони ДАПу, щоб вшанувати пам’ять полеглого військовослужбовця ЗСУ. На захист сім’ї стали половина жителів села.

Мати кіборга звернулася до президента Володимира Зеленського через паплюження пам’яті її сина священником УПЦ МП.