• Головна
  • Новини
  • На Волині горіла хата священника ПЦУ. Люди кажуть, підпалили недоброзичливці...

На Волині горіла хата священника ПЦУ. Люди кажуть, підпалили недоброзичливці

25.08.2019, 10:46
На Волині горіла хата священника ПЦУ. Люди кажуть, підпалили недоброзичливці - фото 1
У селі Четвертня Маневицького району Волині близько 6-ї години ранку 24 серпня у священика Православної Церкви України загорілась літня кухня.

У селі Четвертня Маневицького району Волині близько 6-ї години ранку 24 серпня у священника Православної Церкви України загорілась літня кухня.

Про це інформує ВолиньUA.

Односельчани допомогли отцю Миколаю загасити пожежу, в якій практично вщент згоріла веранда.

В селі не сумніваються: хату підпалили, адже на 9-ту годину ранку було заплановане перше Богослужіння після переходу храму в ПЦУ. І воно виявилося під загрозою: священник наковтався ядучого диму. Проте Господь допоміг отцю Миколаю зібратися з силами: він таки розпочав Службу Божу, хоч і дещо пізніше від запланованої години.

Громаду шокувала не лише пожежа, а те, що її підпал замаскували під несправність електропроводки. На таку причину загорання зокрема вказали пожежники, які прибули на місце пожежі.

Натомість представники маневицької поліції, яких теж викликали на місце інциденту, зі слів місцевих мешканців, сюди навіть не приїхали. Мовляв, підпалу немає, замкнула електропроводка. Хоча, як стверджують представники громади, очевидний факт стороннього втручання в електрощитову. В селі переконані: замикання електропроводки хтось інсценував шляхом механічного пошкодження кабелів.

Нагадаємо, що конфлікти у селі Четвертня розгорілись після того, як місцева громада проголосувала за перехід до ПЦУ. Після цього прихильники Московського Патріархату на території храму побили двох пенсіонерів.

20 серпня у Спасо-Преображенському храмі села Четвертні ревізійна комісія виявила пропажу ікони Почаївської Божої Матері, пам'ятки українського іконопису ХІХ століття. Колишній настоятель храму священник УПЦ МП отець Серафим відмовився бути присутнім під час проведення комплексної ревізії. Перед тим священник та його прихильники двічі не допускали комісію до перевірки у храмі.