Після пожежі у храмі вціліла лише чаша

22.08.2019, 14:11
Після пожежі у храмі вціліла лише чаша - фото 1
19 серпня у селі Новоселиця Снятинського району згоріла дерев’яна святиня – церква Введення в Храм Пресвятої Діви Марії. Від давнього дерев’яного храму зашився лише фундамент. У цьому храмі свого часу правив Патріарх Київський і всієї Руси-України Володимир Романюк.

19 серпня у селі Новоселиця Снятинського району згоріла дерев’яна святиня – церква Введення в Храм Пресвятої Діви Марії. Від давнього дерев’яного храму залишився лише фундамент. У цьому храмі свого часу правив Патріарх Київський і всієї Руси-України Володимир Романюк. Про це інформує «Галицький кореспондент».

Згарище.jpg

Парафіяни разом зі священником о. Василем Ткачуком розчищають завали в надії знайти хоча б щось зі святинь. Наразі врятовано тільки стару чашу. Винесли також пам’ятну дошку про Патріарха УПЦ КП Володимира Романюка. Уродженець сусіднього села Хімчин Косівського району Глава Церкви правив тут свої перші служби Божі.

Першим вогонь помітив Андрій Пугач, який мешкає неподалік та прислуговує в храмі. Він кинувся по шланг та повідомив пожежників. Як розповідає новоселицький сільський голова Василь Жмендак, полум’я всередині церкви було таке потужне, що рятувальники були вже безсилі. У селі є ще одна православна церква.