• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ МП Лука каже, що теракт готували не проти нього...

Митрополит УПЦ МП Лука каже, що теракт готували не проти нього

08.06.2019, 08:01
Митрополит УПЦ МП Лука каже, що теракт готували не проти нього - фото 1
Митрополит Запорізький УПЦ МП Лука (Коваленко) спростував повідомлення ЗМІ про замах, який нібито проти нього готував терорист з «ДНР». За його словами, цю всю історію з виявленням вибухівки спеціально використали«певні сили», аби його дискредитувати.

Митрополит Запорізький УПЦ МП Лука (Коваленко) спростував повідомлення ЗМІ про замах, який нібито проти нього готував терорист з «ДНР». За його словами, цю всю історію з виявленням вибухівки спеціально використали «певні сили», аби його дискредитувати.

Про це єрарх написав у відкритому зверненні до першого заступника голови СБУ Івана Баканова.

«Сьогоднішнє повідомлення про нібито запобігання замаху на мене за допомогою вибухівки не відповідає дійсності.

«Я перебуваю поза межами Запоріжжя, тому навіть теоретично це протиправне діяння не могло бути направлено на мою адресу. Певні сили дозволяють собі штучно використовувати ситуацію з запобіганням вибуху в Запоріжжі для нагнітання негативних суспільних настроїв, застосовуючи елементи інформаційних маніпуляцій та сприяють розпалюванню міжконфесійної ворожнечі», - зазначив митрополит Лука.

Запорізький єрарх також просить СБУ звернути увагу на інформаційний ресурс, який інцидент з виявленням вибухівки пов’язав з його іменем.

«Упевнений, що після належної правової оцінки буде адекватна реакція на провокацію відповідного ІнфоРесурсу, яка спрямована на дестабілізацію суспільного миру в Запоріжжі», - заявив він.

Нагадаємо, учора, 7 червня з’явилося повідомлення, що правоохоронці затримали терориста з Донецька, який у Запоріжжі на бульварі Гвардійському заклав вибухівку.

Вибуховий пристрій повинен був спрацювати на телефонний дзвінок. Висувалася версія, що терорист готував замах на митрополита Луку.

Як зауважив Юрій Гордієнко - відомий блогер, родом із Запоріжжя, в обласному центрі вже не раз виникали неоднозначні ситуауції із вибухами, на яких вдало «пропіарилася» УПЦ МП.

«Хочу нагадати, що в Запоріжжі, за дивним збігом, вже один раз трапився вибух, пов'язаний з УПЦ МП. У 2010 році аварійний храм (по суті, колишній ангар) в центрі міста був підірваний невідомими. УПЦ МП відразу оголосила, що це зробили сатаністи-язичники, і на хвилі співчуття зібрала гроші на новенький красивий храм. Була резонансна «справа паламарів», за яким притягли абсолютно непричетних людей і роками маринували їх у в'язниці. Потім випустили. Після Майдану. Справжній винуватець вибуху невідомий. Тоді загинула одна людина», - написав він.