• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині від потужного буревію постраждала церква...

На Тернопільщині від потужного буревію постраждала церква

13.03.2019, 10:39
Сильні вітри впродовж двох діб, 11-12 березня, завдали значних руйнувань в Україні . Буревій зривав та шкодив дахи, ламав дерева, зривав білборди та інші навісні конструкції, обвалював облицювальну плитку зі стін будинків. На Тернопільщині постраждала церква.

Сильні вітри впродовж двох діб, 11-12 березня, завдали значних руйнувань в Україні. Буревій зривав та шкодив дахи,  ламав дерева, зривав білборди та інші навісні конструкції, обвалював облицювальну плитку зі стін будинків. На Тернопільщині постраждала церква, інформує "Україна молода".

Так, у селі Ілавче Теребовлянського району вітер пошкодив купол місцевої церкви. Очевидно йдеться про храм Івана Богослова (УГКЦ).

За даними метеорологів, вітер сягав 25 метрів на секунду, відповідаючи 2-му, «помаранчевому», рівню небезпечності.

За оперативною інформацією ДСНС, в Україні внаслідок шквалистого вітру через спрацювання системи захисту ліній електропередач були знеструмленi 47 населених пунктів у 5 областях (найбільше — на Львівщині, Київщині та Житомирщині). Залишалися пошкодженими дахи 75 будівель житлової та соціальної сфери (постраждали усього 108, утім 33 з них швидко відновлено). 

Для ліквідації наслідків негоди було залучено 420 осіб (із них 270 співробітників ДСНС) i 114 одиниць техніки. Місцеві органи влади організовують надання допомоги населенню та ліквідують наслідки негоди.