• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті прощаються з єромонахом, який загинув під час пожежі...

На Закарпатті прощаються з єромонахом, який загинув під час пожежі

21.01.2019, 11:30
На Закарпатті прощаються з єромонахом, який загинув під час пожежі - фото 1
У села Нижній Бистрий Хустського району уночі 17 січня сталася пожежа.

У селі Нижній Бистрий Хустського району уночі 17 січня сталася пожежа.

Загорілася будівля колишнього дитячого садочка. Останнім часом там був монастир. Будівлю купили для використання у духовних цілях, повідомляє PMG.ua.

Помітивши вогонь, люди перелякалися, що вибухне ГЕС, адже споруда розташована на території гідроелектоостанції. На місце події прибули лікарі та вогнеборці з Хуста.

За інформацією У ДСНС в Закарпатській області, на час прибуття пожежних підрозділів, вогнем було охоплено другий поверх будівлі.

Площа пожежі складала 105 кв.м. О 01:30 займання вдалося локалізувати, ліквідація ж тривала до 05:00. Вогнем знищено дах та кімнати мансардного поверху. У ході гасіння пожежі на місці рятувальники виявили тіло людини. Загиблим виявився греко-католицький єромонах Юліан Юськів 1980 р.н. Іншого монаха – о. Бориса, який на момент загоряння перебував у приміщенні, вдалося врятувати.

“Отця Бориса наші місцеві хлопці витягли зі сходів, що вели на дах. Там були житлові приміщення, влітку зробили ремонт, тож цей пластик дуже швидко почав горіти. Крім того, ми ще не знали, скільки балонів там на кухні, боялися, що згорить ГЕС. Монахи дим не чули, бо, йомвірно, заснули і зачаділи, якщо не рятувалися. А кажуть, що загорання почалося з каміна чи димаря”, – повідомила виданню місцева вчителька Ярослава Росоха.

За її словами, монаха, що вижив, доправили до лікарні. Зараз він лікується в Ужгороді.

У неділю, 20-го січня, для молитовного прощання останки новопредставленого о. Юліана Юсківа OFM перебували в римсько-католицькому парафіяльному храмі Святих Анни та Йоакима м. Хуст.

У понеділок 21-го січня о 7.00 їх перенесуть до Свято-Вознесенського греко-католицького собору.

О 12.30 тіло о. Юліана перевезуть до його рідного міста – Судової Вишні (Львівська обл.), де у вівторок 22-го січня відбудуться похорон на міському кладовищі.

Отець Юліан Юськів служив у с. Сторожниця Ужгородського району, був ігуменом Свято-Успенського монастиря, адміністратором парафій в с. Нижній Бистрий і Святої Євхаристії у м. Хуст.