• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті горіла церква УАПЦ. Священнослужителі кажуть, що підпал...

На Закарпатті горіла церква УАПЦ. Священнослужителі кажуть, що підпал

31.08.2018, 13:27
На Закарпатті горіла церква УАПЦ. Священнослужителі кажуть, що підпал - фото 1
Зранку 30 серпня у селі Ганичі Тячівського району майже повністю згорів храм Різдва Пресвятої Богородиці УАПЦ.

Зранку 30 серпня у селі Ганичі Тячівського району майже повністю згорів храм Різдва Пресвятої Богородиці УАПЦ. Про це повідомляє сайт Карпатської єпархії УАПЦ.

За словами настоятеля храму протоєрея Юрія Кадара, пожежа виникла о 06:30. До 14:00 на місці події працювали пожежники та представники поліції. Священик схиляється до думки, що церкву підпалили – напередодні храм знеструмили, тому версію про загорання через коротке замикання не варто розглядати. Окрім того, до приміщення церкви після 19.00 29 серпня представники місцевої релігійної громади не заходили, відповідно причиною пожежі не могли бути запалені свічки, оскільки жодні Богослужіння та треби в храмі на той час не проводились.

Як запевняють священнослужителі, на користь версії про зумисний підпал вказують й інші речі: невідомі особи, проникнувши усередину, розбили скриньку для пожертв та викинули її на подвір’я. На подвір’ї також виявили зірваний вхідний замок, освячений дискос, а з самої церкви зникло святе Євангеліє та антимінс.

Завдяки професіоналізму пожежників вдалось урятувати стіни та покрівлю храму. Усе майно, що було всередині церкви, вигоріло.