• Головна
  • Новини
  • Поліція провела обшук в офісі Московської єврейської релігійної громади...

Поліція провела обшук в офісі Московської єврейської релігійної громади

14.08.2018, 13:27
Співробітники поліції прийшли з обшуком в офіс Московської єврейської релігійної громади через заяви про екстремізм. Про це РБК розповів адвокат Ігор Зубер.

Співробітники поліції прийшли з обшуком в офіс Московської єврейської релігійної громади через заяви про екстремізм. Про це РБК розповів адвокат Ігор Зубер, повідомляє Jewish.ru,

Він розповів, що до правоохоронців надійшла заява щодо Олександра Каргина, лідера єврейського руху «Шахар» та представника ізраїльської партії «Лікуд». Його запідозрили у діях, спрямованих на розпалювання ненависті або ворожнечі і приниженні групи осіб, об'єднаних за національною та релігійною ознакою.

«В ході обстеження було виявлено націоналістична література, яка не належить Каргіну», - заявив адвокат.

Як уточнив Бі-бі-сі Зубер, з офісу також вилучили антисемітську літературу. «Як може бути у єврейського лідера література антисемітського характеру? Це абсурд. Цілком очевидно, що ця література була підкинута», - зауважив юрист.

За його словами, обшук проводили співробітники Центру з боротьби із екстремізмом УВС з ЦАО ГУ МВС Росії по Москві.

У прес-службі головного управління МВС у Москві повідомили РБК, що не володіють інформацією про перевірку будівлі, де розташований офіс Московської єврейської релігійної громади.