Через зсув ґрунту у Львові руйнується храм

28.02.2018, 12:15
Через зсув ґрунту у Львові руйнується храм - фото 1
Комісія з надзвичайних ситуацій виділила кошти з резервного фонду на укріплення схилу

На вул. Дорога Кривчицька, 113, що у Личаківському районі Львова, зсувається ґрунт. Через це починає руйнуватися церква Святого Іллі, що розташована поруч. Тому міська комісія з надзвичайних ситуацій виділила кошти на укріплення схилу,повідомляє прес-служба ЛМР.

Храм_іллі_1.jpg

За інформацією голови Личаківської районної адміністрації Івана Лозинського, церква розташована на схилі, на її стінах з’явилися вертикальні тріщини, також деформовані окремі частини.

«Водовідведення прибудинкової території було неорганізоване, тому внаслідок перенасичення водою ґрунт починає осуватися», ‒ уточнив Іван Лозинський.

Тому задля безпеки прихожан храму і мешканців, які живуть у цьому районі, слід укріпити схил.

Храм_Іллі_2.jpg

28 лютого на позаплановому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС вирішили виділити Личаківській районній адміністрації кошти з резервного фонду міського бюджету на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з укріплення схилу по вул. Дорога Кривчицька, 113.

Вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 1 189 723 грн.

«Ці роботи передбачають укріплення схилу. Після того, як ми вже маємо проектно-кошторисну документацію, в нас є кошти на замовлення проекту на реставрацію самого храму. Це пам’ятка архітектури місцевого значення», ‒ додала начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.