В авіакатастрофі загинув настоятель монастиря УПЦ (МП)

06.11.2015, 10:27
В авіакатастрофі загинув настоятель монастиря УПЦ (МП) - фото 1
Політ приватного літака «Cessna», що розбився 4 листопада в районі села Відважне в Криму, виявився незапланованим і проводився на особисте прохання одного з пасажирів - настоятеля Кизилташський монастиря та Свято-Покровського храму УПЦ (МП) в Судаку ігумена Никона (Дем'янюка).

full.jpg-ttt.jpgПоліт приватного літака «Cessna», що розбився 4 листопада в районі села Відважне в Криму, виявився незапланованим і проводився на особисте прохання одного з пасажирів - настоятеля Кизилташський монастиря та Свято-Покровського храму УПЦ (МП) в Судаку ігумена Никона (Дем'янюка), повідомляє «Влаcти. нет».

Літак «Cessna» був закріплений за аеродромом Коктебель, і на ньому, як і на інших повітряних суднах, виконувалися розважальні польоти для туристів. У фатальний день за штурвалом літака виявився пілот Олег Сокіл.

«Олег - досвідчений пілот, у нього двадцять років стажу. У цей вечір він не повинен був нікуди летіти, цей політ став незапланованим. Він нікого не попередив, що збирається летіти. Його попросив отець Никон - вони давно і тісно дружать», - розповіли на аеродромі Коктебель.

Колеги загиблого льотчика додали, що, незважаючи на те, що польоти на літаках аеродрому платні, ігумен Никон ніколи не платив за оренду і нерідко користувався авіатранспортом в особистих цілях. Ще двома загиблими внаслідок авіакатастрофи стали Тамара Беляй і Олег Харченко - знайома священнослужителя і його водій.

Трагедія сталася увечері 4 листопада в районі села Відважне Кіровського району. Літак «Cessna» з невстановленої поки причини звалився на землю. За фактом падіння слідчі порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб».