• Головна
  • Новини
  • Рятувальники ліквідували пожежу в Банченському Свято-Вознесенському монастирі...

Рятувальники ліквідували пожежу в Банченському Свято-Вознесенському монастирі

05.08.2015, 11:11
Рятувальники ліквідували пожежу в Банченському Свято-Вознесенському монастирі - фото 1
4 серпня о 17:47 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу на території Банченського Свято-Вознесенського монастиря, який знаходиться в селі Банчени Герцаївського району.

монастир_Пожежа.jpg4 серпня о 17:47 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу на території Банченського Свято-Вознесенського монастиря, який знаходиться в селі Банчени Герцаївського району.

 Загорання сталося в триповерховому гуртожитку (келії) для проживання монахів. Пожежа виникла в одній з кімнат на третьому поверсі будівлі, звідки по дерев’яних конструкціях споруди перекинулася на горище.  Люди помітили пожежу вже тоді, коли полум’я поширилося на горище і охопило площу 400 кв.м.

На ліквідацію пожежі залучалися пожежно-рятувальні підрозділи міст Чернівці та Герца, а також місцеві пожежні охорони сіл Мольниця, Горбово та Цурень. Оскільки на пожежі виникло сильне задимлення, бійці ДСНС працювали в апаратах захисту органів дихання.

Через те, що поруч із гуртожитком, в якому виникла пожежа, знаходилися ще 2 будівлі, існувала ймовірність перекидання на них вогню. 

О 19:09 рятувальники локалізували пожежу в тих межах, у яких застав її на момент прибуття перший пожежно-рятувальний підрозділ. В 20:30 пожежа була ліквідована. Вогнем знищено покрівлю будівлі, де виникла пожежа, речі господарського та домашнього вжитку.

Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення були врятовані гуртожиток та розташовані поруч 2 будівлі.

Загиблих та травмованих на пожежі немає. До ліквідації пожежі залучалися 10 одиниць техніки та 32 чоловіки особового складу. На даний час причина пожежі встановлюється. Про це інформує сайт Управління ДСНС України у Чернівецькій області.