На Сумщині згоріла унікальна церква

29.07.2015, 10:12
На Сумщині згоріла унікальна церква - фото 1
В селі Бакирівка, що в Охтирському районі Сумської області, блискавка влучила в купол церкви Параскеви П’ятниці після чого будівля спалахнула.

пожежа.jpgВ селі Бакирівка, що в Охтирському районі Сумської області, блискавка влучила в купол церкви Параскеви П’ятниці після чого будівля спалахнула.

Пожежних викликала місцева жителька, яка побачила, що в церкву влучила блискавка і звідти повалив дим. За повідомленням рятувальників, гасіння ускладнювало те, що церква була повністю дерев’яна, а полум’я спалахнуло на висоті близько 15 метрів. Існувала загроза швидкого поширення вогню на всю споруду та перекидання пожежі на розташовану неподалік сучасну цегляну церкву.

Внаслідок пожежі було знищено купол та його надбудову, пошкоджено стіни. Церква Параскеви П’ятниці й до пожежі була в аварійному стані, адже останній раз реконструкція тут проводилася ще 1903 року, а ремонт – у 70-х роках ХХ століття.

Як писала РІСУ раніше, церква побудована в 1685 році і є пам’яткою архітектури національного значення. Громада села протягом багатьох років шукала спонсорів для відродження унікальної церкви, але пошуки виявилися безрезультатними.