• Головна
  • Новини
  • Священик своїм тілом прикрив дітей під час вибуху старовинної гармати...

Священик своїм тілом прикрив дітей під час вибуху старовинної гармати

11.06.2015, 13:40
Священик своїм тілом прикрив дітей під час вибуху старовинної гармати - фото 1

Під час поминальних заходів у с. Івки Старосинявського району Хмельницької області 9 червня розірвалася старовинна козацька гармата. У результаті вибуху постраждав протоєрей УПЦ КП Михайло Кулін, який, рятуючи дітей, прикрив їх своїм тілом. Священика з важкими поранення відправили до лікарні.

Куліна1.gif-8.gifПід час поминальних заходів у с. Івки Старосинявського району Хмельницької області 9 червня розірвалася старовинна козацька гармата. У результаті вибуху постраждав протоєрей УПЦ КП Михайло Кулін, який, рятуючи дітей, прикрив їх своїм тілом. Священика з важкими поранення відправили до лікарні.

Як повідомляє Хмельницька єпархія УПЦ КП, трагедія сталася через те, що організатори заходу знехтували правилами безпеки та не подбали про присутність медиків на велелюдному заході. Старовинну гармату часів Пилявецької битви без дозволу відповідних компетентних органів використовували під час урочистостей не один рік.

«Викликає здивування і той факт, що, на жаль, ні організатори проведення заходів в районі, ні безпосередньо ті, хто робили цей постріл з військової гармати – сучасні «козаки» – навіть не вибачилися перед священиком, не відвідали в лікарні», - йдеться у заяві Хмельницької єпархії.

Всі витрати на лікування, операції, медикаменти лягли на плечі єпархії та духовенства Старосинявського благочиння, а також на їмость, яка є інвалідом другої групи та мамою двох дітей.

1051.gif-5.gif«Звичайно, ми ніколи не покинемо турбуватись про свого пораненого співбрата, однак принаймні хотіли би побачити християнське співчуття з боку тих, хто безпосередньо винен у цій трагедії», - зазначають священнослужителі Київського Патріархату.

Хмельницька єпархія УПЦ КП просить вірян посилити молитви за протоєрея Михайла Куліна і сподівається, що правоохоронці, розглядаючи цю справу, проявлять професіоналізм та справедливість.