На Волині згоріла 315-річна дерев'яна церква

08.04.2015, 17:45
На Волині згоріла 315-річна дерев'яна церква - фото 1
У центрі міста Камінь-Каширський Волинської області повністю згорів дерев`яний Свято-Іллінський храм, збудований 1700 року.

Врятований ангелУ центрі міста Камінь-Каширський Волинської області повністю згорів дерев`яний Свято-Іллінський храм, збудований 1700 року. Як повідомили УНІАН у прес-службі ДСНС у Волинській області, інформація про пожежу надійшла до служби «101» 7 квітня о 21.37.

«На гасіння пожежі, окрім підрозділів із райцентру, за підвищеним номером виклику були направлені рятувальники з Ратного, Ковеля та Любешова, а також місцеві пожежні команди сіл Брониця, Сошичне, Воєгоща та пожежний підрозділ Камінь-Каширського лісгоспу – усього 10 автомоблів. Ліквідація пожежі зафіксована о 01:42», — йдеться у повідомленні.

Збитки та причина пожежі встановлюються.

За словами речника Волинської єпархії УПЦ о. Валентина Марчука, під час пожежі вдалося врятувати церковне начиння, ризницю і деякі ікони. Вранці на місці згарища у попелі був знайдений майже непошкоджений образ святого Ангела, — повідомив сайт Камінь-Каширського благочиння УПЦ (МП).

Храм був пам`яткою архітектури національного значення.

Світлини зі сайту благочиння

Храм до пожежі

Пожежа

Після пожежі