• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині вогнеборці загасили дві пожежі в церквах...

На Тернопільщині вогнеборці загасили дві пожежі в церквах

11.05.2014, 19:11
Цієї ночі у селищі Залізці Зборівського району на Тернопільщині впродовж пів години виникли пожежі у двох храмах. В обох випадках храми вціліли

Цієї ночі у селищі Залізці Зборівського району на Тернопільщині впродовж пів години виникли пожежі у двох храмах. В обох випадках храми вціліли, повідомляє Управління ДСНС України у Тернопільській області.

О 02:12 виникла пожежа у приміщенні церкви Покрова Пресвятої Богородиці (УГКЦ). Внаслідок пожежі вогнем знищено металопластикове вікно, церковна література, килимове покриття підлоги та підлогу приміщення церкви на площі 5 м.кв., пошкоджено внутрішнє оздоблення стін храму та знищено електричний світильник.

А о 02:40 в тому ж селищі на вулиці Набережна виникла пожежа в приміщенні церкви  Пресвятої Трійці (УАПЦ). Внаслідок пожежі вогнем знищено металопластикове вікно, двері, Святе Євангеліє XVII століття, 30 фелонів, 3 обрядові чаші, 4 вінці для проведення обряду вінчання, церковні книги, свічки, люстра електроосвітлення, пошкоджено жертовник, внутрішнє оздоблення стін та куполу будівлі храму.

Пожежі ліквідовано черговими караулами місцевої пожежної команди селища Залізці та 17-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння вогнеборцями врятовано будівлі храмів.

Причини виникнення пожеж та матеріальні збитки встановлюються.