• Головна
  • Новини
  • Горить знаменитий дерев’яний козацький собор в Новомосковську Дніпропетровської області...

Горить знаменитий дерев’яний козацький собор в Новомосковську Дніпропетровської області

15.01.2014, 11:55
Горить знаменитий дерев’яний козацький собор в Новомосковську Дніпропетровської області - фото 1
В місті Новомосковську Дніпропетровської області сьогодні загорівся один з куполів дерев’яного козацького Свято-Троїцького собору.

В місті Новомосковську Дніпропетровської області сьогодні загорівся один з куполів дерев’яного козацького Свято-Троїцького собору УПЦ (МП).

Як повідомив УНІАН керівник відділу зв’язків з пресою головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області Дмитро Удовиченко, повідомлення про пожежу надійшло сьогодні о 8.50.

За його словами, на місце події прибули 10 одиниць техніки та 40 рятувальників на чолі з начальником головного управління ДСНС в області Ігорем Романюком. О 9.44 пожежа була локалізована.

Наразі пожежа повністю не ліквідована.

Причини пожежі поки не встановлені. Свято-Троїцький собор перебуває на реконструкції, тому служба тут не проводиться.

Довідка: Свято-троїцький собор, створений в стилі українського (козацького) бароко, побудований із дерева без жодного цвяха.

Конструктивно і композиційно Троїцький собор є винятковим мистецьким твором дерев'яної архітектури України, єдиний збережений в Україні дев'ятидільний храм, належить до 100 найкращих дерев'яних споруд світу.

Образ Свято-Троїцького собору є провідним у відомому романі видатного класика української літератури ХХ століття Олеся Гончара «Собор».

троїцький_собор.jpg