• Головна
  • Новини
  • Глибинна бомба загрожує Херсонесу і Володимирському собору...

Глибинна бомба загрожує Херсонесу і Володимирському собору

01.10.2013, 14:12
Глибинна бомба загрожує Херсонесу і Володимирському собору - фото 1
До моменту закінчення спецоперації будуть перекриті території від Карантинної бухти до мису Товстий.

Херсонес.jpg1 жовтня, з ранку в Севастополі ведуться роботи зі знешкодження радянської глибинної бомби ББ -1. Севастопольські рятувальники розповіли, що її виявили в Карантинній бухті. Поруч з небезпечною знахідкою знаходяться Херсонес, Володимирський собор і приватні житлові будинки, повідомляє Сегодня.

"Ця бомба була призначена для знищення підводних човнів, її вага – 165 кг, вага вибухової речовини – 189 кг у тротиловому еквіваленті. Радіус розльоту осколків становить 300 метрів, радіус дії гідроударної хвилі – близько 2 кілометрів", – розповіли в міському управлінні ГСЧС .

Оскільки поряд з небезпечною знахідкою знаходяться Херсонес, Володимирський собор, приватні житлові будинки, а також територія військової частини Російської Федерації, піротехніки прийняли рішення транспортувати бомбу для знищення в акваторію мису Коса Північна .

"До моменту закінчення спецоперації будуть перекриті території від Карантинної бухти до мису Товстий. Крім того, на момент проведення робіт зі знешкодження авіабомби, зовнішній рейд міста та Севастопольська бухта будуть перекриті для руху всіх видів судів", – підкреслили в ГСЧС Севастополя .