Пожежа знищила частину костелу св. Миколи в Києві

25.10.2012, 12:51
Пожежа знищила частину костелу св. Миколи в Києві - фото 1
У Національному будинку органної та камерної музики Міністерства культури України римо-католицькому храмі св. Миколи сталася пожежа.

2012102-hh.jpgУ Національному будинку органної та камерної музики Міністерства культури України римо-католицькому храмі св. Миколи сталася пожежа.

Як повідомили «Київ. Коментарі» у столичному управлінні МНС, 25 жовтня в будівлі з невідомих причин загорілися вхідні двері.

«Виклик про пожежу надійшов о 5:47 ранку. В результаті пожежі згоріли 2 кв. м дерев’яних конструкцій дверей і дверної коробки, закопчені стіни та стеля коридору. Причина пожежі та збитки з’ясовуються», - відзначили в МНС.

Зазначимо, спорудження Миколаївського костьолу було завершено у 1909 році. З лютого 1980 року в приміщенні костелу розташований Національний будинок органної та камерної музики України. У 1991 році костел Св. Миколая був внесений до переліку пам’яток архітектури, які не підлягають передачі релігійним організаціям.

Наразі будівля костьолу потребує реконструкції. Проект реконструкції був затверджений ще у 2002 році, але досі не здійснено.