На Сумщині блискавка вдарила в церкву

17.07.2012, 09:11
На Сумщині блискавка вдарила в церкву - фото 1
Надзвичайна подія сталася ввечері 15 липня у селі Вирівка Конотопського району. Як повідомила прес-служба МНС в Сумській області, місцеві жителі помітили дим, що йде з-під головного куполу Свято-Покровської церкви і викликали пожежних.

Храм_Суми.jpgНадзвичайна подія сталася ввечері  15 липня у селі Вирівка Конотопського району. Як повідомила прес-служба МНС в Сумській області, місцеві жителі помітили дим, що йде з-під головного куполу Свято-Покровської церкви і викликали пожежних.

На місце пригоди виїхав черговий караул із райцентру. Роботу рятувальникам ускладнило те, що пожежа вирувала на висоті 27 метрів, їм довелося підніматися драбиною на дах та розбирати палаючу покрівлю.

На щастя, поруч є озеро, з якого пожежні організували безперебійну подачу води, проклавши 250-метровий шланг. Для ліквідації пожежі було використано понад 90 тон води.

За попередніми даними експертизи, пожежа ймовірно викликана ударом блискавки.

Свято-Покровська церква побудована ще в кінці 19 сторіччя. Завдяки пильності місцевих жителів та оперативності вогнеборців вдалося зберегти святиню, хоча доведеться повністю відновлювати каркас головного куполу.