У Києві під час молитви евакуювали 8000 протестантів

10.07.2012, 14:35
У Києві під час молитви евакуювали 8000 протестантів - фото 1
Церкві протестантського харизматичного напряму Духовний центр "Відродження" завадили проводити багатотисячне богослужіння в київському "Палаці спорту", яке здійснював пастор-євангеліст Володимир Мунтян з Дніпропетровська.

замінування.jpgЦеркві  протестантського харизматичного напряму Духовний центр "Відродження" завадили проводити багатотисячне богослужіння в київському "Палаці спорту", яке здійснював пастор-євангеліст Володимир Мунтян з Дніпропетровська, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кореспондент і Invictory.

Анонімне повідомлення з таксофона про те, що столичний Палац спорту заміновано і він вибухне рівно в 20:00, надійшло в чергову частину столичної міліції 7 липня о 16.33, повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в м. Києві.

На вказане місце вирушили вибухово-технічна та слідчо-оперативна групи, а також керівники Печерського райуправління міліції. На той момент в Палаці спорту відбувалось богослужіння, тому всіх учасників 8000 чоловік (а за іншими даними 20 тис) довелося евакуювати.

Натомість представники релігійної організації кажуть, що це була цілеспрямована спроба перешкодити молитві.

 "... Почали відключати звук в колонках, але служіння тривало через монітори. Незабаром відключили і монітори, тому пастор Володимир Мунтян взяв мегафон і проповідував, молився за людей з його допомогою... В 19:30 пастор Володимир попросив людей звільнити зал і також разом з присутніми помолився за тих, хто зробив дзвінок, і намагався зірвати зібрання", – зазначає прес-служба церкви.

Проте жодних вибухонебезпечних речовин під час обстеження об’єкту не виявили. Пізніше з'ясувалося, що дзвінок був із таксофона, який знаходиться на вул. Щербакова в Шевченківському районі Києва.

Служитель "Відродження" Віктор Матвєєв назвав цей випадок спланованою акцією. "Є люди, яким не подобається пастор Володимир і церква "Відродження", і вони доклали всіх зусиль, щоб зірвати конференцію", – розповів він редакції новинного агентства InVictory News.

"Ця ситуація показує мені, наскільки важливо те діло Боже, яке ми сьогодні робимо в Україні", – заявив пастор Володимир Мунтян.

Міліція продовжує розшуки абонента, який надіслав хибний сигнал про замінування палацу.