• Головна
  • Новини
  • В автокатастрофі загинув римо-католицький священик та міністрант...

В автокатастрофі загинув римо-католицький священик та міністрант

08.05.2012, 16:55
В автокатастрофі загинув римо-католицький священик та міністрант - фото 1
У п’ятницю ввечері, близько дев’ятої вечора, в автокатастрофі загинули о.Ґжеґож Кубера та міністрант з Іллічівська Андрій Карський.

Трагічно загинули в ДТПУ п’ятницю ввечері, близько дев’ятої вечора, в автокатастрофі загинули о.Ґжеґож Кубера та міністрант (церковний прислужник) з Іллічівська Андрій Карський.

Священик з міністрантом їхали у Джанкой, де о. Ґжеґож працював настоятелем. Автомобіль потрапив у ДТП за 8 кілометрів від кордону АР Крим. З незрозумілих причин машину розвернуло на зустрічну смугу, а навпроти їхав інший автомобіль, внаслідок цього відбулося лобове зіткнення. За кермом був Андрій.

Похорон Андрія Карського відбувся 7 травня у його рідній парафії. Хлопцеві виповнилося всього 19 років. Він був студентом Одеського національного політехнічного університету. Як розповідають друзі хлопця, він розмірковував над своїм покликанням до священства.

«Ми познайомилися у 2009 році у Коростишеві, він був аніматором у літньому таборі "Дон Боско". Дуже веселий хлопець», - поділилася своїми спогадами Даша Онищенко з Коростишева.

«Дуже добрий та життєрадісний хлопець був. Планував поступати в семінарію», - розповіла Іра Мочарська з Одеси.

«Скільки себе пам'ятаю, пам'ятаю і його. Він був таким, яким був. Ніколи не прикидався. Завжди веселий, щирий, душа компанії, дружній, любив батьків, друзів, Бога. Хороша людина, ба, навіть більше, ніж просто хороша - суперова. До нього спокійно можна було звернутися за допомогою. Ніколи б не відмовив. Кльовий хлопець. Гарно співав, грав у виставах, - розповіла дівчина, яка походить з тієї самої парафії з Іллічівська. - Важко повірити, що так сталося… У нього було стільки планів… І хто тепер казатиме, що все життя ще попереду? Ніхто не знає яка воля Божа.»

Родичі Андрія на його сторінці в соціальній мережі Вконтакті просять молитися за упокій душі хлопця.

Поминальна Меса за о. Ґжеґожа Куберу відбудеться в кафедральному соборі Одеси 9 травня об 11:00. Пізніше тіло священика перевезуть до Польщі, де й поховають на кладовищі у його рідній парафії.

Католики з парафій, у яких служив о. Ґжеґож, сумують за своїм настоятелем. Як поділилася з CREDO парафіянка з Іллічівська, о. Ґжеґож зробив великий внесок у її духовне життя, вселив віру у себе, навчив багатьом речам, які обов’язково знадобляться у житті.

«Ця втрата, мабуть, найболючіша з усіх, що мені доводилося переживати, - розповідає дівчина - Можу впевнено сказати: він - найкращий. Найкращий священик, друг, помічник, порадник. Це перший такий священик у моєму житті. Отець сам був чудовою людиною і намагався зробити нас такими. Спілкування з ним приносило лише радість, на душі ставало легко, спокійно, незважаючи на те, як важко було до цього. Йому можна було цілком довіряти, покластися на нього у будь-якому випадку. Я Йому безмежно вдячна за все! Він мені потрібен… Дуже люблю його і сподіваюся, що він про це знає.»

Отець Ґжеґож Кубера - повідомляє сайт Одесько-Сімферопольської дієцезії - священик Ловицької дієцезії (Польща). Він народився в 1974 році, походить з парафії Ґіжице біля Сохачева (Польща). Рукоположення отримав в місті Лович (Польща) в 2002 р. Кілька останніх років служив в Україні. В Одесько-Сімферопольській дієцезії працював настоятелем в Іллічівську, а потім у м. Джанкой.