• Головна
  • Новини
  • Адміністратор УГКЦ закликав до молитви за постраждалих від землетрусу і цунамі в Японії...

Адміністратор УГКЦ закликав до молитви за постраждалих від землетрусу і цунамі в Японії

12.03.2011, 13:41
Адміністратор УГКЦ закликав до молитви за постраждалих від землетрусу і цунамі в Японії - фото 1
Владика Ігор (Возьняк), Адміністратор Української Греко-Католицької Церкви, звернувся 11 березня до духовенства й мирян УГКЦ із закликом проявити «загальнолюдську співдію та християнське співчуття» до постраждалих від землетрусу й цунамі, що сталися цього дня в Японії.

exklusiv.gifВладика Ігор (Возьняк), Адміністратор Української Греко-Католицької Церкви, звернувся 11 березня до духовенства й мирян УГКЦ із закликом проявити «загальнолюдську співдію та християнське співчуття» до постраждалих від землетрусу й цунамі, що сталися цього дня в Японії.

Владика Ігор висловив сподівання, що українська влада адекватно відповість на потребу допомогти потерпілим і закликав вірних сприяти своєю жертовністю цій благородній справі. Він наголосив на тому, що головною справою, яку віруючі люди можуть зробити для тих, що постраждали від природної стихії, - помолитися за за збереження людських життів у цій стихії, мінімалізацію її наслідків та душевний спокій потерпілих, а також –за душі усіх загиблих, до яких вірувань вони не належали б.

«Нехай наша молитва – спільна і особиста – стане для страждучих ближніх підтримкою та знаком нашої близькості та солідарності з ними в їхньому випробуванні», - зазначив Адміністратор УГКЦ.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 11 березня, у Японії стався потужний землетрус, який зруйнував велику кількість поселень та спровокував цунамі висотою до 10 метрів. Внаслідок цього загинули сотні людей, десятки вважаються зниклими безвісти. Влада Японії назвала подію найбільш руйнівним природним катаклізмом в історії країни.