• Головна
  • Новини
  • МНС закликає до обережності під час святкування Хрещення Господнього...

МНС закликає до обережності під час святкування Хрещення Господнього

17.01.2011, 12:09
МНС закликає до обережності під час святкування Хрещення Господнього - фото 1
У зв’язку з традицією під час святкування Хрещення Господнього — 19 січня — після водосвяття на річках та озерах пірнати в холодну воду МНС в Донецькій області закликало громадян до обережності.

Йорданське_водосвяття_1.JPGУ зв’язку з традицією під час святкування Хрещення Господнього — 19 січня — після водосвяття на річках та озерах пірнати в холодну воду МНС в Донецькій області закликало громадян до обережності. У спеціальному зверненні йдеться про заходи безпеки: не можна пірнати у воду з ходу, заходити в ополонку потрібно повільно і акуратно. Глибина купелі не повинна перевищувати 1,8 метра, по периметру купелі повинна бути огорожа з ліхтарями: у нічний час вода, а також всі підходи до неї мають освітлюватися.

Співробітники МНС рекомендують, щоб уникнути нещасних випадків, купатися тільки в спеціально обладнаних місцях, де забезпечена безпека, при купанні не допускати переохолодження організму. Як інформує прес-служба МНС в Донецькій області, не рекомендується також купання особам з різко вираженими хронічними захворюваннями (серцево-судинної системи, органів дихання, опорно-рухового апарату). Крім того, співробітники МНС нагадують, що купання в ополонці і вживання алкоголю — несумісні.