• Головна
  • Новини
  • Журналіста і священика УПЦ КП допитали у справі про "хуліганський підпал" храму-намету УПЦ в Чернігові...

Журналіста і священика УПЦ КП допитали у справі про "хуліганський підпал" храму-намету УПЦ в Чернігові

03.01.2011, 15:52
Журналіста і священика УПЦ КП  допитали у справі про "хуліганський підпал" храму-намету УПЦ в Чернігові - фото 1
У справі зі «спаленням похідного намету УПЦ (МП) біля Катерининської церкви в Чернігові» 1 січня чернігівська міліція порушила кримінальну справу). Першим правоохоронці допитали настоятеля храму святої великомучениці Катерини УПЦ КП о. Євгена Орду.

Чернігів_.jpgУ справі зі «спаленням похідного намету УПЦ (МП) біля Катерининської церкви в Чернігові» 1 січня чернігівська міліція порушила кримінальну справу за ст. 296 ч. 2 (хуліганство, скоєне групою осіб). Першим правоохоронці допитали настоятеля храму святої великомучениці Катерини УПЦ КП о. Євгена Орду.

Як інформує видання «Високий вал», допит священика розпочався з такого запитання: «Чи не могли б Ви вказати на підозрюваних у підпалі, назвати прізвища активістів?».

Іншим допитаним у справі став журналіст Олександр Ясенчук. «Як би там не було у нашому випадку — значна частина відповідальності внаслідок безвідповідальності, вибачте за тавтологію, лежить на владі. Потрібно визначитися: або виконувати рішення суду, або його відміняти і приймати наступне рішення про або повернення храму історичному заповіднику або передачу «провладній» Церкві. Безкінечна невизначеність призводитиме до постійних «вибухових» ситуацій», — зазначив на сайті видання «Сіверщина» Олександр Ясенчук.

Станом на 2-ге січня кількість опитаних зросла до декількох десятків.

У Чернігівській міліції зазначають, що опитування активістів організацій правого і патріотичного спрямування — «звичайна процедура, передбачена Законом України «Про міліцію». Рішення про опитування тієї чи іншої особи приймає аналітична група, яка володіє інформацією про участь осіб в акціях певного спрямування і про їх належність до тих чи інших громадсько-політичних або молодіжних угруповань.

Довідка:

Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення про законність передачі храму святої Катерини релігійній громаді УПЦ КП ще 22 травня 2008 року. Але повноцінного виконання рішення суду досі не відбулося: тимчасові архітектурні форми УПЦ (МП) під храмом не були демонтовані.