• Головна
  • Новини
  • Українців просять не нести на цвинтарі квіти і вінки з пластику...

Українців просять не нести на цвинтарі квіти і вінки з пластику

17.04.2019, 10:26
Українців просять не нести на цвинтарі квіти і вінки з пластику - фото 1
У Міністерстві екології та природних ресурсів напередодні Великодня закликали не нести на цвинтар пластикові квіти і вінки. Про це йдеться на сторінці Facebook відомства.

У Міністерстві екології та природних ресурсів напередодні Великодня закликали не нести на цвинтар пластикові квіти і вінки. Про це йдеться на сторінці Facebook відомства.

екологія.png

"Закликаємо не купувати пластикові квіти і вінки. Така практика набуває поширення в усіх регіонах України напередодні Великодня", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають екологи, в результаті спалювання виробів із пластику відбувається великий викид канцерогенів в атмосферу. Крім того, пластик і папір, просочена парафіном, дуже довго розкладаються.

Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів і хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти і свічки.

Як РІСУ інформувала, спеціальні банери із закликами не нести на могили пластикові вінки та квіти з 2013 р. щорічно встановлюють на входах до кладовищ з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології. Гасла на них повідомляють про шкоду від пластикових виробів і про альтернативу - живі квіти.

"Ми, як Церква, не можемо мовчати на зло, якщо його усвідомлюємо. Найперше варто розуміти, що найбільше, чого душі наших померлих рідних, близьких, друзів потребують від нас, - це молитва", – неодноразово наголошує  керівник Бюро УГКЦ з питань екології, доктор богословських наук Володимир Шеремета.

Екологічну ініціативу УГКЦ підтримують й інші Церкви і релігійні організації України.

Екологія.jpg