В УГКЦ розповіли, як можна допомогти перелітним птахам

25.03.2013, 10:32
В УГКЦ розповіли, як можна допомогти перелітним птахам - фото 1
На адресу Бюро УГКЦ з питань екології надійшла інформація про критичну ситуацію для птахів, які, повертаючись з теплих країн, стали заручниками незвичних для цього часу погодних умов. Зокрема це стосується лелек, які потрапили в полон холоду та снігу.

Лелеки.jpgНа адресу Бюро УГКЦ з питань екології надійшла інформація про критичну ситуацію для птахів, які, повертаючись з теплих країн, стали заручниками незвичних для цього часу погодних умов. Зокрема це стосується лелек, які потрапили в полон холоду та снігу.

Керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета відтак звертається до всіх небайдужих відгукнутися і, за можливості, допомогти страждаючим створінням Божим.

Для цього, при виявленні скупчень перелітних птиць, необхідно очистити поблизу невелику ділянку землі від снігу; облаштувати сіном, соломою, хмизом, кукурудзянкою тощо і, по-можливості, підгодувати їх рибою, або ж вареною картоплею чи хлібом. Обморожених та травмованих необхідно взяти на обігрів та лікування.

Бюро УГКЦ з питань екології радить також повідомляти про наявні випадки масових скупчень перелітних птиць органи місцевого самоврядування, державні природоохоронні органи та державну службу надзвичайних ситуацій з метою вжиття необхідних заходів для їх порятунку.