• Головна
  • Новини
  • На Івано-Франківщині відбудеться акція "Велопроща" з нагоди Всесвітнього дня довкілля...

На Івано-Франківщині відбудеться акція "Велопроща" з нагоди Всесвітнього дня довкілля

31.05.2011, 17:02
На Івано-Франківщині відбудеться акція "Велопроща" з нагоди Всесвітнього дня довкілля - фото 1
Духовно-екологічна акція «Велопроща» (м. Івано-Франківськ – с. Погоня) відбудеться у неділю, 5 червня 2011 року. Захід присвячений Всесвітньому дню довкілля, який світова спільнота відзначає щороку цього дня.

акція_Велопроща.gifДуховно-екологічна акція «Велопроща» (м. Івано-Франківськ – с. Погоня) відбудеться у неділю, 5 червня 2011 року, повідомляє Департамент інформації УГКЦ з посиланням на інформаційну службу Екологічного центру Івано-Франківської єпархії УГКЦ. Захід присвячений Всесвітньому дню довкілля, який світова спільнота відзначає щороку цього дня.

Акцію організовує Екологічний центр та Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ «з метою формування усвідомлення християнської відповідальності за природне довкілля та необхідності більш бережливого ставлення до Божого створіння – природи у повсякденному житті кожної людини».

Кульмінацією прощі стане Акафіст до Бога-Творця на відпустовому місці у с. Погоні.

Виїзд учасників велосипедного паломництва відбудеться о 16.00 від храму Зіслання Святого Духа (м. Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 103/б).

Довідка

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (резолюція 2994 (XXVII)), який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН "Тисячоліття довкілля: приступити до дій". Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.