• Головна
  • Новини
  • Константинопольський Патріарх просить Віктора Януковича захистити зелені зони Харкова...

Константинопольський Патріарх просить Віктора Януковича захистити зелені зони Харкова

30.09.2010, 11:17
Константинопольський Патріарх просить Віктора Януковича захистити зелені зони Харкова - фото 1
У зв’язку з протистоянням, яке виникло між харківською міською владою та захисниками лісопаркових зон міста, харків’янка Олена Узбек 2 липня звернулася з листом до Патріарха Варфоломія з проханням допомогти зберегти природу.

Патріарх ВарфоломійУ зв’язку з протистоянням, яке виникло між харківською міською владою та захисниками лісопаркових зон міста, харків’янка Олена Узбек 2 липня звернулася з листом до Патріарха Константинопольського Варфоломія з проханням допомогти зберегти природу. Патріарх Варфоломій розглянув прохання та звернувся до Президента України, аби той захистив від знищення зелені зони Харкова.

Про це йдеться у листі головного секретаря Синоду Вселенського Патріархату Варфоломеоса Самараса від 10 серпня у відповідь на звернення Олени Узбек. «Патріарх Варфоломій отримав і ознайомився з Вашим листом, в якому Ви описуєте боротьбу за долю довкілля вашого міста, що знаходиться в небезпеці через великомасштабну вирубку зелених насаджень», — йдеться у відповіді представника Константинопольського Патріархату.

Головний секретар Синоду Вселенського Патріархату також повідомив харків’янку про те, що Патріарх Варфоломій надіслав офіційного листа Віктору Януковичу, «в якому висловив свою стурбованість проблемою зелених зон Харкова». Константинопольський Патріарх попросив Президента України вжити відповідних заходів для збереження довкілля Харкова, зокрема його зелених насаджень.

Представник Вселенського Патріархату, як інформує прес-служба Харківської правозахисної групи, подякував Олені Узбек за небайдужість до стану екологічної ситуації.