• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ розповів єпископам Європи, як солідарність згуртувала українців під час Революції Гідності та війни...

Патріарх УГКЦ розповів єпископам Європи, як солідарність згуртувала українців під час Революції Гідності та війни

14.09.2018, 13:02
Патріарх УГКЦ розповів єпископам Європи, як солідарність згуртувала українців під час Революції Гідності та війни - фото 1
У польському місті Познань з 13 по 16 вересня проходить щорічна пленарна асамблея Ради католицьких єпископських конференцій Європи (ССЕЕ). Цього року центральна тема зустрічі: «Європа: роль солідарності у вихованні сумління та формуванні суспільства».

У польському місті Познань з 13 по 16 вересня відбувається щорічна пленарна асамблея Ради католицьких єпископських конференцій Європи (ССЕЕ). Цього року центральна тема зустрічі «Європа: роль солідарності у вихованні сумління та формуванні суспільства».

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У зустрічі беруть участь очільники католицьких єпископатів усіх країн Європи, а також Туреччини, Кіпру, Ізраїлю, Казахстану.

Україну представляють Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), Архиєпископ Мєчислав Мокшицький, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України, та владика Мілан (Шашік), Правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії.

У своєму слові Блаженніший Святослав підкреслив, що солідарність, як потужна сила громадянського суспільства в Україні, проявилася у всій своїй красі під час Революції гідності. Вона стала фундаментальною європейською рисою нашого народу.

«Солідарність, тобто здатність переживати страждання і потреби ближнього як свої особисті, об‘єднала людей різних Церков, релігій та національностей і позначила собою смерть пострадянського суспільства і народження політичної нації європейського типу, заснованої на повазі до гідності кожної людини і бажання будувати вільну і незалежну державу», — наголосив Глава УГКЦ.

Він зазначив, що солідарність дозволила нашому народові протистояти російській агресії.

«Та сама солідарність, в умовах глибокої економічної кризи, зробила нас здатними дати руку допомоги близько двом мільйонам внутрішньо переміщених осіб та долати спричинену війною глибоку економічну та гуманітарну кризу, яку без перебільшення можна назвати найбільшою гуманітарною катастрофою у Європі після Другої світової війни», — сказав Предстоятель УГКЦ.

Патріарх Святослав подякував європейським єпископам за солідарність з Україною у цей наш болючий історичний момент, за молитву, дипломатичну та економічну підтримку, за протистояння московській пропаганді поширенням правдивої інформації про війну в Україні.