У Львові стартував VIII Екуменічний соціальний тиждень

29.09.2015, 20:10
У Львові стартував VIII Екуменічний соціальний тиждень - фото 1
29 вересня у малій сесійній залі Львівської міської ради відбулася прес-конференція з нагоди відкриття VIII Екуменічного соціального тижня “Освіта задля змін: духовність та інновації”.

29 вересня у малій сесійній залі Львівської міської ради відбулася прес-конференція з нагоди відкриття VIII Екуменічного соціального тижня “Освіта задля змін: духовність та інновації”.

Під час зустрічі відбулась презентація програми соціального та її обговорення. Її представила координатор форуму Ірина Кітура.

соцтиждень_2.jpg

Президент Інститут екуменічних студій о. д-р  Іван Дацько  відзначив важливість заходу. «Екуменічний тиждень відбувається уже вісім років поспіль і став брендом у м. Львові. Цього року говоримо про освіту у контексті формування «нової європейської людини”» Політично хочемо увійти в європейський союз, але з якими вартостями? Через формацію, через науку, через освіту, через духовну настанову, через інновації, нововведення та реформи, маємо стати більш європейськими людьми». – підкреслив о. д-р Іван Дацько. Також, о. Іван наголосив на духовній складовій: «У світі де є тисячі університетів, важливо, щоб навчання приносило не тільки знання, але й сприяло духовній та інтелектуальній формації молодих людей».

Соцтиждень_1.jpg

«Впродовж 8-го ЕСТ матимемо змогу  обговорити і подумати над вирішенням надзвичайно важливих питань сьогодення. Ми знаємо на скільки є важливою якісна освіта, і як вона впливає на наше подальше життя. Від освіти залежить і розвиток нашої країни. Тому не говорити про нововведення в освіті, розвитку, у вихованні та навчанні дітей є неможливим. Інновації є потрібними, якщо не ми будемо говорити про духовну і морально-етичну сторону, воно втратить свою актуальність». - вважає Зоряна Довганик, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Володимир Залуцький, керівник відділу молодіжної політики та питань соціального розвитку НУ «Львівська політехніка» підкреслив значення не тільки навчання, але й виховання моральних цінностей в технічних закладах: «Сучасні університети повинні готувати не лише професіоналів, чи знавців якоїсь конкретно взятої дисципліни, але також і людину». А Наталя Сіреджук, в.о. керівника відділу соціальних проектів і розвитку НРЦ «Джерело», зосередила увагу на інклюзивній освіті. «Рівень розвитку суспільства вимірюється тим, наскільки люди вміють дбати про тих, які є поруч, які мають особливі потреби. Рівень нашої відкритості та доступності говорить про те, наскільки ми є європейські. Бо якщо ми будемо будувати нову освіту, не враховуючи потреби всіх, тоді нам треба буде її перебудовувати заново».  

Довідка:

VIII Екуменічний соціальний тиждень на тему: “Освіта задля змін: духовність та інновації” відбуватиметься з 30 вересня по 3 жовтня. В межах заходу відбудеться академічна конференція, присвячена темі освіти, круглі столи про інклюзивну та богословську освіту, презентації книг, виставка-ярмарок соціальних організацій, нагородження переможців IV Всеукраїнського конкурсу “Репортери надії в Україні”, благодійний концерт «ROCK-H та Друзі дітям «Джерела» та інші заходи.