• Головна
  • Новини
  • Cтуденти і молоді науковці України у стінах УКУ обговорять тему релігії в добу глобалізації...

Cтуденти і молоді науковці України у стінах УКУ обговорять тему релігії в добу глобалізації

19.03.2015, 10:07
Cтуденти і молоді науковці України у стінах УКУ обговорять тему релігії в добу глобалізації - фото 1
ХVІІ Міжнародна наукова конференція 20–21 березня 2015 р. збере в Українському католицькому університеті у Львові студентів і молодих науковців українських вишів. Цьогорічна тема обговорення – «Релігія і фундаментальна наука в добу глобалізації».

irs_logo.pngХVІІ Міжнародна наукова конференція 20–21 березня 2015 р. збере в Українському католицькому університеті у Львові  студентів і молодих науковців українських вишів. Цьогорічна тема обговорення – «Релігія і фундаментальна наука в добу глобалізації».

«Тема цьогорічної конференції присвячена питанню значення релігії у сучасному науково-технічному прогресі. Як співвідноситься релігія з технічними, природничими науками, де фізичні закони буцімто несумісні з Божими? Чи може сучасний науковець бути винахідником і одночасно віруючою людиною? Чи впливає глобалізація на сучасні світові релігії? Які методи і моделі взаємодії релігії з наукою можуть запропонувати представники гуманітарних і суспільних наук? Для нас важливо почути думки молодих науковців і студентів у цій царині, обмінятися досвідом та випрацювати спільне бачення заявлених проблем»,  – говорить один із організаторів конференції науковий співробітник Інституту релігії і суспільства УКУ Ярослав Кіт (PhD).

Окрім доповідей запланована робота у секціях:

1. Наука і релігія у дослідницькому дискурсі

2. Місце релігії в науці, суспільстві, державотворенні

3. Вплив релігії в різні історичні епохи на розвиток науки

4. Релігійний контекст в історії: значення і майбутнє

5. Релігія, етика, філософія у повсякденній дійсності

6. Релігія в епоху медіаглобалізації та інновацій

7. Наука, релігія, глобалізація в сучасному контексті

Серед доповідачів:

Кшиштоф Мейснер – польський фізик-теоретик, професор Інституту теоретичної фізики Варшавського університету. Співавтор міжнародних проектів. Тема його доповіді : «Чи допускає фізика існування таїн?»

Про віру і квантову  механіку розповість Іван Вакарчук – український фізик, політик і громадський діяч, міністр освіти і науки України (2007–2010). Доктор фізико-математичних наук. Герой України (2007).

Александер Січ (Стевбенвіль, США) – американський фізик, професор Franciscan University, виступить з доповіддю «Чому реалістична філософія природи має надихати природничі науки подати єдине розуміння і визнання Божого Творіння».  Це перший західний учений, якому свого часу дозволили жити і працювати в забороненій зоні Чорнобиля для вивчення наслідків аварії.

Програма конференції.

Теги: #ІРС