• Головна
  • Новини
  • Заслужений професор психіатрії та служитель Глінн Харрісон дав рецепт ефективного душпастирства...

Заслужений професор психіатрії та служитель Глінн Харрісон дав рецепт ефективного душпастирства

15.11.2013, 10:49
Заслужений професор психіатрії та служитель Глінн Харрісон дав рецепт ефективного душпастирства - фото 1

У рамках Східноєвропейського лідерського форуму 14 листопада відбувся семінар заслуженого професора з психіатрії Бристольського університету, лідера чоловічого служіння у своїй церкві, лектора та консультанта з питань пасторського служіння, сексуальності та духовних проблем Глінна Харрісона.

Харрісон.w.jpgexklusiv.gifУ рамках Східноєвропейського лідерського форуму 14 листопада відбувся семінар заслуженого професора з психіатрії Бристольського університету, лідера чоловічого служіння у своїй церкві, лектора та консультанта з питань пасторського служіння, сексуальності та духовних проблем Глінна Харрісона.

«Перш за все, дбайте та бережіть своє серце, Притчі, 4:23», – ця теза стала головною під час виступу лектора. Харрісон зробив акцент на тому, що пастору треба зберігати чистоту свого серця, дбаючи про нього щодня. Це навіть важливіше, ніж пасти свою паству, оскільки багато пасторів женуться за перевихованням вірян, забуваючи про власний стан, який може зашкодити прихожанам через нерозуміння проблеми.

За словами професора, багато хто не хоче зростати над собою, перебуваючи у вічній гіперзайнятості. Така гонитва за примарним ідеалом виникає з трьох причин: з культурного аспекту (зайняті як і всі інші), з прагнення отримати вищий статус, а також з бажання бути в усьому хорошими.

Харрісон нагадав про думку Адама Сміта, який казав, що всі ми хочемо, аби нас помітили, оцінили якнайвище та полюбили. Влучно була показана аналогія з гімнастами, які постійно перестрибують через планку, піднімаючи її щоразу на вищий рівень, що і створює образ сучасного соціуму.

Для збереження та очищення свого серця пастор рекомендує зупинити свій вибір на роботі над собою, культивувати саморозуміння, самоприйняття, самоконтроль та самовідчуття, а також кооперуватись з іншими у співпраці.

Отже, семінар ще раз підкреслив важливість збереження власного серця для служителів церкви, що прописано у заповідях, але про що часто забувають. При цьому пастор з чистим серцем та помислами може принесе набагато більше користі та світла своїм вірним.