В УПЦ КП згадували про Патріарха Мстислава (Скрипника)

29.05.2013, 11:59
В УПЦ КП згадували про Патріарха Мстислава (Скрипника) - фото 1
У конгрегаційній залі духовної школи Київської православної богословської академії УПЦ КП відбулося засідання круглого столу «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ ПАТРІАРХ (1898 – 1993)», приуроченого 20-ій річниці з часу упокоєння Святійшого Патріарха Мстислава (Скрипника).

jjkk.jpgУ конгрегаційній залі духовної школи Київської православної богословської академії УПЦ КП відбулося засідання круглого столу «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ ПАТРІАРХ (1898 – 1993)», приуроченого 20-ій річниці з часу упокоєння Патріарха Мстислава (Скрипника).

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Із вступним словом-привітанням виступив архиєпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (Бубнюк) та Володимир Корнелюк радник Голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, який передав вітання від Голови комісії – Василя Костицького. З головною доповіддю виступив професор Дмитро Степовик, який в загальних рисах окресливши життєвий шлях Святійшого Мстислава згадав про особливі моменти з власних спогадів про Патріарха. Також з доповіддю присвяченою аналізу негативного ставлення Патріарха Мстислава до неканонічних хіротоній УАПЦ формації 1921 року виступив протоієрей Михаїл Йосифчук.

У дискусію вступали та задавали питання доповідачам викладачі кафедри церковної історії протоієрей Михаїл Лесюк, священик Роман Маланяк, Ірина Преловська, протоієрей Віталій Клос та аспіранти академії.