• Головна
  • Новини
  • Медики та священнослужителі Закарпаття радилися, як зупинити туберкульоз...

Медики та священнослужителі Закарпаття радилися, як зупинити туберкульоз

28.11.2012, 13:11
Медики та священнослужителі Закарпаття радилися, як зупинити туберкульоз - фото 1

Понад 35 священнослужителів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на чолі з правлячим архиєреєм архиєпископом Феодором (Мамасуєвим) 27 листопада взяли участь у тренінгу-семінарі: «Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу». Захід організував благодійний фонд «Інтелектуальна перспектива».

9-400x300-u.jpgПонад 35 священнослужителів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на чолі з правлячим архиєреєм архиєпископом Феодором (Мамасуєвим) 27 листопада взяли участь у тренінгу-семінарі: «Участь Церкви у протидії епідемії туберкульозу». Захід організував благодійний фонд «Інтелектуальна перспектива».

Організатори семінару ставили за мету залучити до співпраці авторитетних шанованих людей, зокрема священнослужителів, аби з їхньою допомогою привернути увагу до проблеми подолання епідемії туберкульозу в Україні.

Як інформує сайт Православіє в Україні, завдання тренінгу зводилося до таких пунктів:

- підвищення рівня знань учасників тренінгу-семінару щодо особливостей туберкульозу, як соціального захворювання, шляхів інфікування ТБ, засобів захисту, методів профілактики та небезпеки перерваного лікування;

- визначення шляхів взаємодії Церкви та державних установ щодо профілактики ТБ та лікування ТБ-хворих;

- визначення форм профілактичної роботи священнослужителів як безпосередньо в церковних парафіях, так і поза їх межами.

У роботі тренінгу-семінару також взяв участь протоєрей Георгій Захарченко - благочинний храмових лікувальних закладів Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП), заслужений працівник охорони здоров'я, який виступив перед присутніми з доповіддю на тему: «Християнський погляд на хворобу та здоров'я. Християнська концепція відношення до хворого та до хвороби, як світоглядна основа участі у загальнодержавній програмі протидії туберкульозу в Україні».