У Києві розпочались Покровські читання

24.10.2012, 10:07
У Києві розпочались Покровські читання - фото 1
В актовому залі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка 23 жовтня відкрились V Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання.

IMG_4281_lo.jpgВ актовому залі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка 23 жовтня відкрились V Покровські міжнародні місіонерсько-просвітницькі читання.

Цього року читання, в яких беруть участь близько 800 учасників з України, Росії, Білорусі, Великобританії, Німеччини, Італії, Франції та Польщі, присвячені 20-річчю Предстоятельського служіння Митрополита Київського і всієї України Володимира та 10-річчю створення Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства.

Протягом трьох днів разом працюватимуть та обговорюватимуть освітянсько-просвітницькі проблеми сьогодення викладачі та студенти духовних шкіл, голови та співробітники відділів і комісій Української Православної Церкви, академіки, вчені науково-дослідних інститутів, професори і викладачі, студенти світських вузів і вчителі шкіл.

ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ ЧИТАНЬ-2012:

Секція 1: Досвід християнської святості та його місце в розвитку вітчизняної педагогіки.

Секція 2: Сім'я та молодь – поле діяльності церковної місії.

Секція 3: Сучасна недільна школа: перспективи розвитку.

Секція 4: Церква і медицина: служіння любові.

Секція 5: Простір філософії і світ Божий.

Круглий стіл: Православні освітні проекти та перспектива їх розвитку в сучасному світі.

Як повідомляє сайт Православіє в Україні, за підсумками роботу форуму буде видано традиційну збірку наукових праць.