• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську презентували екологічно орієнтовані праці Папи Бенедикта XVI...

В Івано-Франківську презентували екологічно орієнтовані праці Папи Бенедикта XVI

24.10.2012, 09:43
В Івано-Франківську презентували екологічно орієнтовані праці Папи Бенедикта XVI - фото 1
В Івано-Франківську 18 жовтня відбулася презентація збірки екологічно орієнтованих документів Папи Венедикта XVI «Відповідальність за створіння». Захід організувало Бюро УГКЦ з питань екології.

blazh_ljubomyr-u.jpgВ Івано-Франківську 18 жовтня відбулася презентація збірки екологічно орієнтованих документів Папи Венедикта XVI «Відповідальність за створіння». Захід організувало Бюро УГКЦ з питань екології.

Серед присутніх були - Блаженніший Любомир (Гузар), владика Богдан (Дзюрах) – Секретар Синоду Єпископів УГКЦ; архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), владика Софрон (Мудрий) – ректор Івано-Франківської теологічної академії, а також представники влади, державних природоохоронних структур та екологічних громадських організацій. Також на зустріч був запрошений референт з питань екології Львівської архиєпархії - о.Микола Пришляк.

У даній книзі зібрано документи та матеріали (енцикліки, послання, офіційні промови тощо), які відображають соціально-екологічне вчення Католицької Церкви щодо подолання сучасної екологічної кризи. Як повідомляє сайт Львівської архиєпархії УГКЦ, це видання, є важливе для кожного практикуючого християнина.

На завершення зі словами подяки екологічному бюро до присутніх звернувся Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит, який, підсумувавши актуальну екологічну ситуацію, зробив акцент на тому, що ми сьогодні «збираємо овочі наших гріхів», і тому, «якщо маємо проблеми, то самі в цьому винні і, відповідно, потрібно покаятися, навернутися і виправити те, що ми наробили».