УПЦ (МП) проводить у Києві антиалкогольний з’їзд

19.09.2012, 13:20
УПЦ (МП) проводить у Києві антиалкогольний з’їзд - фото 1
У Києві розпочав роботу Міжнародний ювілейний з’їзд «Спадщина тверезості священномученика Володимира (Богоявленського) для сучасного суспільства» — до 100-річчя антиалкогольного з’їзду 1912 року.

Антиалкогольний з'їздУ Києві розпочав роботу Міжнародний ювілейний з’їзд «Спадщина тверезості священномученика Володимира (Богоявленського) для сучасного суспільства» — до 100-річчя антиалкогольного з’їзду 1912 року.

Ювілейний з’їзд проходитиме упродовж 18 та 19 вересня. У заході беруть участь представники майже всіх єпархій УПЦ (МП), а також з Російської та Білоруської Православних Церков.

На захід прибули понад 60 осіб — ті, хто давно працює в галузі боротьби з пияцтвом та пропаганди тверезого способу життя і ті, хто лише розпочинає цю роботу.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), з’їзд розпочався молебнем у Київському Троїцькому Іонинському монастирі. Тут зберігається ікона священномученика Володимира (Богоявленського) з часткою його мощей, параманним хрестом та частиною від Євангелія, що було зі святим під час його поховання. З благословення Митрополита Володимира намісник монастиря, голова Синодального відділу УПЦ (МП) з роботи із молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов) відправив молебень.

Після Богослужіння з’їзд продовжив роботу в санаторії «Пуща-Озерна» у передмісті Києва Пущі-Водиці.

Звертаючись до присутніх, єпископ Іона наголосив, що такі зібрання є дуже потрібними, адже донедавна антиалкогольна робота велася по осередках, у той час як потрібна координація, співпраця та обмін досвідом. І завдяки подібним заходам стає можливим об’єднання зусиль у боротьбі з алкоголізмом на загальноукраїнському рівні.

Міжнародний з’їзд з тверезості проводиться вперше зусиллями Синодального відділу УПЦ (МП) з роботи із молоддю та Свято-Володимирським братством «Трезвіння» УПЦ (МП). Братство створено 2012 року з благословення Митрополита Володимира при Синодальному молодіжному відділі УПЦ (МП) у зв’язку з тим, що проблема алкоголізму зараз особливо гостро стоїть саме для молодіжної аудиторії.