• Головна
  • Новини
  • Науковці спробують заповнити пустку в галузі досліджень географії релігій...

Науковці спробують заповнити пустку в галузі досліджень географії релігій

09.03.2012, 13:54
Український Католицький Університет з 7 по 12 березня проводить у Львові Міжнародну релігієзнавчу школу «Географія релігії: релігійна карта світу і простір сакарального».

Український Католицький Університет з 7 по 12 березня проводить у Львові Міжнародну релігієзнавчу школу «Географія релігії: релігійна карта світу і простір сакарального». Її організували Інститут філософської освіти та науки Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова та філософський факультет Московського державного університету ім. М. Ломоносова.

Ідея провести школу в УКУ, як зазначив Віталій Хромець, заступник директора Інституту філософської освіти та науки НПУ ім. М. Драгоманова, виникла не випадково, оскільки «саме у Львові зустрічаються дуже багато різних культур та традицій, тому це ідеальне місце для вивчення географії релігій».

Учасників Школи привітав проректор УКУ Олег Турій. А представник МДУ Олена Орел, звертаючись до учасників Школи, пояснила, що вибір теми цьогорічної школи зумовлений певною пусткою наукових досліджень в галузі географії релігій та різними підходами до розумінням самого релігієзнавства.

«Релігієзнавство – це двоєдина наука. З одного боку, це наука про цінності, віру, релігійний досвід, а з іншого – це сукупність інформації, яку можуть використовувати чиновники, політики, науковці, вчителі. Проблема в тому, що дуже часто держава на пострадянських теренах визнає і використовує тільки його останню функцію», - сказала вона.