• Головна
  • Новини
  • Атеїсти у Києві з ностальгією згадували більшовицькі часи...

Атеїсти у Києві з ностальгією згадували більшовицькі часи

31.01.2012, 10:50
Атеїсти у Києві з ностальгією згадували більшовицькі часи - фото 1
У Києві в приміщенні Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут" 25 січня пройшов круглий стіл, присвячений прийняттю "Декрету про відділення церкви від держави і школи від церкви" Радою Народних Комісарів РРФСР в 1918 році.

Атеїсти дискутуютьУ Києві в приміщенні Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут" 25 січня пройшов круглий стіл, присвячений прийняттю "Декрету про відділення церкви від держави і школи від церкви" Радою Народних Комісарів РРФСР в 1918 році.

Як інформує портал Релігія в Україні з посиланням на Український атеїстичний сайт, незважаючи на заявлених шість учасників, в круглому столі взяли участь всього три: кандидат богослов'я, доктор філософських наук, професор Євграф Дулуман;доктор філософських наук, протестантський богослов, професор Михайло Черенков та гість з Москви - кандидат юридичних наук, професор Академії військових наук, підполковник Сергій Иванєєв.

У такій ситуації єдиним представником від релігійних організацій виявився протестант Михайло Черенков, але і він, незабаром після свого виступу, покинув зал, пояснюючи, що вдома чекають хворі діти.

У ролі ведучого виступав, відомий своїми диспутами про Бога, старший викладач Факультету соціології і права Київської політехніки Василь Піхорович.

За інформацією сайту, Євграф Дулуман обрушив лавину різкої критики на адресу Церкви і релігії та «спростував факти знищення церков і священнослужителів за радянських часів». Як очевидець того часу, він висловив свою точку зору про відносини радянської держави і церковних організацій.

Підтримав Дулумана в критиці релігії, і гість з Москви - Сергій Иванєєв, Як юрист і марксист він подякував організаторам круглого столу за запрошення і сказав, що проведення подібного заходу в Росії на сьогоднішній день було б просто неможливим. Його приїзд до Києва показав готовність до об'єднання зусиль російської атеїстичної громадськості з українськими атеїстами в боротьбі проти клерикалізму та релігійної експансії. «Ми переможемо» - сказав Сергій Иванеев у своєму заключному слові, яке стало закликом до об'єднання атеїстичних сил усього прогресивного людства, резюмує сайт атеїстів.

Теги: #Атеїзм