• Головна
  • Новини
  • Керівники паломницьких організацій невдоволені законотворчістю Верховної Ради...

Керівники паломницьких організацій невдоволені законотворчістю Верховної Ради

26.01.2012, 17:03
Керівники паломницьких організацій невдоволені законотворчістю Верховної Ради - фото 1
Учасники Всеукраїнської конференції з питань паломництва прийняли текст звернення до Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Володимира і Священного Синоду Української Православної Церкви.

Всеукраїнська конференціяУчасники Всеукраїнської конференції з питань паломництва прийняли текст звернення до Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Володимира і Священного Синоду Української Православної Церкви.Про це повідомляє сайт Православіє в Україні.

У документі висловлено занепокоєння проектом Закону «Про паломництво», який зараз розглядають у Верховній Раді України. Учасники Конференції вважають, що ця законодавча ініціатива становить небезпеку для паломництва як явища духовного життя, і, в разі вступу законопроекту в дію, призведе до комерціалізації паломництва. У зв'язку з цим делегати конференції просять Предстоятеля і Синод Української Православної Церкви звернутися до Верховної Ради Україні з проханням призупинити розгляд Закону «Про паломництво».

Під час Конференції також обговорювалися перспективні напрями розвитку паломництва та можливість відвідування православних святинь, які перебувають у віданні історико-культурних заповідників та музеїв.

Всекураїнська конференція з питань паломництва розпочала свою роботу 24 січня. Участь у ній взяли більше ніж сто керівників і співробітників паломницьких служб зі всіх єпархій УПЦ (МП).