• Головна
  • Новини
  • У Львові триває зустріч католицьких в’язничних капеланів...

У Львові триває зустріч католицьких в’язничних капеланів

12.01.2012, 12:40
У Львові триває зустріч католицьких в’язничних капеланів - фото 1
У Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ 9 січня розпочала роботу конференція Європейської філії Міжнародної католицької комісії душпастирства в тюрмах.

тюремное капеланствоУ Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ 9 січня розпочала роботу конференція Європейської філії Міжнародної католицької комісії душпастирства в тюрмах. Захід триватиме п’ять днів і завершиться 13 січня.

Упродовж цього часу його учасники – священики УГКЦ та РКЦ з України, Словенії, Бельгії, Великобританії, Франції, Польщі, Німеччини та Латвії, - поділяться своїм досвідом і спробують знайти оптимальні підходи співпраці Церкви з правоохоронними і судовими структурами.

Як інформує сайт Пенітенціарного душпастирства, 10 січня в’язничні капелани взяли участь в архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возняк). В своїй проповіді владика Ігор наголосив на потребі уваги Церкви до людей, які перебувають у місцях позбавлення волі. Владика висловив вдячність за те, що Міжнародна католицька комісія душпастирства в тюрмах звернула свою увагу на Україну, в якій процес становлення пенітенціарного душпастирства триває. Зміни законів щодо кримінального судочинства йдуть дуже поволі. І на сьогодні держава користується законодавство 60-тих років ХХ століття.

Наступного дня капелани відвідали Львівську виправну колонію №48, де мали нагоду поспілкуватися з працівниками Управління пенітенціарної служби.

У програмі міжнародної конференції запланований також семінар та зустрічі з владикою Михаїлом (Колтуном), керівником Департаменту УГКЦ з душпастирства силових структур України, та з архиєпископом Мечиславом Мокшицьким митрополитом Львівським РКЦ в Україні.