• Головна
  • Новини
  • Науковці в режимі он-лайн дискутували про проблеми зміцнення сім’ї...

Науковці в режимі он-лайн дискутували про проблеми зміцнення сім’ї

28.11.2011, 11:49
У Чернівцях на базі філософсько-теологічного факультету національного університету ім. Ю.Федьковича пройшла науково-практична інтернет-конференція «Духовно-культурний чинник у зміцненні сім’ї та інтеграції суспільства».

У Чернівцях на базі філософсько- теологічного факультету національного університету ім. Ю.Федьковича пройшла науково-практична інтернет-конференція «Духовно-культурний чинник у зміцненні сім’ї та інтеграції суспільства». Участь у заході взяли науковці, представники державних органів і громадських та релігійних організацій, експерти з України, Росії, Німеччини, Польщі, Канади

Свою увагу учасники, зокрема, зосередили на таких напрямках:

  • Інститут сім’ї в умовах глобалізації, євроінтеграції та зміцнення державності України
  • Вплив ЗМІ, громадських та релігійних організацій на сімейно-шлюбні відносини;
  • Роль сім’ї та школи у формуванні духовних цінностей підростаючого покоління;
  • Сирітство і безпритульність як соціальна проблема українського суспільства
  • Державна стратегія зміцнення інституту сім’ї в Україні.

Під час трансляції конференції було зареєстровано 8941 перегляд і велася жвава дискусія в чаті. До роботи в режимі он-лайн долучилася аудиторії з Росії, США, Канади та експерти з України.

Док. філос. наук, проф. Людмила Филипович представила на інтернет-конференції доповідь «Роль релігії, Церкви в інтеграції суспільства».

Науковий симпозіум, як повідомили РІСУ організатори, пройшов 17-18 листопада. Філософсько-теологічному факультету його провести допомогли Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Чернівецька ОДА, Чернівецька міськрада, Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України, Вища школа соціальних і технічних наук (м. Радом, Польща), Католицький університет м. Фрайбург (Німеччина), Громадської організації «Основа поколінь».