• Головна
  • Новини
  • В Українському католицькому університеті проходить конференція для студентів і молодих науковців про релігію і владу...

В Українському католицькому університеті проходить конференція для студентів і молодих науковців про релігію і владу

13.05.2011, 09:06
В Українському католицькому університеті проходить конференція для студентів і молодих науковців про релігію і владу - фото 1
13-14 травня в Українському католицькому університеті у Львові відбуватиметься XIV Всеукраїнська науково-практична конференція «Релігія і влада в Україні: культурна традиція, сучасний досвід та перспективи».

exklusiv.gifUCU.gif13-14 травня в Українському католицькому університеті у Львові відбуватиметься XIV Всеукраїнська науково-практична конференція «Релігія і влада в Україні: культурна традиція, сучасний досвід та перспективи». Молоді науковці, аспіранти, студенти в рамках заходу, організованого Інститутом релігії та суспільства УКУ, говоритимуть про випробування Церкви і влади свободою.

«Тема цьогорічної конференції присвячена проблемі взаємин релігій та влади в Україні сьогодні, зокрема дотриманню релігійної свободи, забезпеченню права на свободу совісті і взаєминам держави і Церкви», - зазначають організатори.

Під час конференції також обговорюватиметься тема Київської Церкви й київського християнства та питання можливості державної Церкви в Україні. Особливу увагу учасники звернуть на принцип невтручання держави у справи Церкви та заборону дискримінації одних релігійних організацій на користь інших.

У чотирьох секціях - богословсько-канонічній, історичній, суспільно-політичній та недійній – спробують подискутувати на теми «Чи є Українська держава нейтральною щодо різних релігій, конфесій та юрисдикцій?», «Якими є сучасні стосунки між релігіями, конфесіями та юрисдикціями?», «Як співвідносяться віра й культура в сучасному світі?», «Проблеми київського християнства з перспективи богослов’я ХХІ століття» тощо. Окрім того, в рамках конференції відбудеться круглий стіл «Ідея єдиної Київської Церкви: pro at contra» та Лекція свободи пам’яті Олександра Кривенка.