• Головна
  • Новини
  • Журналістів можна прирівняти до проповідників — о. Рафаїл Турконяк...

Журналістів можна прирівняти до проповідників — о. Рафаїл Турконяк

09.11.2010, 13:34
Журналістів можна прирівняти до проповідників — о. Рафаїл Турконяк - фото 1
В рамках IV Суспільних днів УГКЦ 8 листопада в Києві відбувся круглий стіл «Біблія у культурі комунікації». У своєму виступі відомий бібліст, викладач Острозької академії о. Рафаїл Турконяк зосередив увагу на місії журналіста.

Рафаїл_Турконяк.jpgВ рамках IV Суспільних днів УГКЦ 8 листопада в Києві відбувся круглий стіл «Біблія у культурі комунікації». У своєму виступі під час заходу відомий бібліст, викладач Острозької академії о.Рафаїл Турконяк зосередив увагу на покликанні та місії журналіста. Він прирівняв журналістів до проповідників, але вони повинні проповідувати не тільки словом, а й своїм життям.

Учасники круглого столу, за інформацією видання «Телекритика», обговорили роль Біблії у сучасній системі комунікацій. За словами Рафаїла Турконяка, комунікація залежить від часу, в якому живуть люди. «Будь-які системи для ознайомлення з Біблією і поширення Святого Письма є правильними: друкована книга, електронна, Інтернет. Але ці системи — допоміжні. Головне, щоб ми показали на прикладі власного життя, що віримо і дотримуємося законів Божих», — сказав о. Рафаїл.

Він переконаний, що журналісти не просто можуть, а мусять бути проповідниками. Але, як додав священик, якщо вони одне пророкуватимуть, а робитимуть зовсім інше, як, наприклад, часто роблять народні депутати, то люди їм не віритимуть.